Cost-benefici en la seguretat laboral viaria

Comissió: Comissió d'Enginyers a l'Administració Pública
Descripció: Els accidents laborals vials, per la gravetat de les seves conseqüències, constitueixen un lacra a la nostra societat a la que cal fer-hi front, amb esperit de cooperació, des de les Administracions públiques, les institucions i entitats implicades en la matèria, així com també, des de les empreses i els agents socials. Els avanços realitzats en els últims anys han estat considerables a la vista de la important reducció de la sinistralitat viaria, però cal seguir optimitzant els esforços i els recursos necessaris per evitar aquests tipus d'accidents en el mon laboral i aconseguir una major efectivitat, reduint danys personals i costos econòmics, socials i ambientals d'una mobilitat que ha de ser, per sobre de tot, segura i sostenible.

L'anàlisi cost-benefici de la seguretat laboral vial posa de manifest que el marge d'actuació i de millora en aquest sentit és molt important. A nivell d'empreses, no hi ha encara el nivell de consciencia necessari i en conseqüència, cal impulsar totes les actuacions que son necessàries per a aconseguir-ho.

Existeixen estudis de cost-benefici que posen el focus sobre els accidents vials, però no son freqüents els que posen el focus sobre la Seguretat vial a les empreses. Es per això que aquesta jornada pretén posar sobre la taula la diagnosi de la situació a nivell del costos generats pels riscos laborals viaris en base als últims estudis realitzats, per tot seguit, reflexionar i analitzar plegats les necessitats d'accions a dur a terme a les empreses, contribuint a difondre-les entre les mateixes. Per aconseguir-ho es compta en la Jornada amb la presencia i participació de persones i/o institucions claus en la temàtica plantejada que posaran l'èmfasi en l'impacte econòmic generat i ens ajudaran a conscienciar i actuar més fermament per part dels professionals implicats, i en especial, pels especialistes en prevenció de riscos laborals viaris.

Consulta el programa.

Organitzada conjuntament amb la Comissió d'Urbanisme, Comissió de Gerència de Riscos i Comissió de Mobilitat i Transport.
Dates: Dimarts, 2 de juny de 2015
Horari: A les 16.30 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 1a planta. Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència Sr. Enric Rodà Sau, Institut de Seguretat i Salut Laboral Departament d'Empresa i Ocupació
Ponència Ponència Sr. Sebastià Jané, Enginyer d¿Edificació. Arquitecte Tècnic. Tècnic Superior en PRL. Auditor de Sistemes de Gestió. Expert en costos en PRL.
Ponència Ponència Sr. Manel Bestratén Belloví. Conseller Tècnic del INSHT i Sr. Carles Salas Ollé. Professor Associat U.P.C. i Responsable SST
Ponència Ponència Sr. Albert Alumà, Director Escoles RACC de Conducció Segura.