Presentació del llibre: "Aportacions Catalanes Universals"

Comissió: Comissió de Cultura
Descripció: Un llibre que ajudarà al país a guanyar confiança.

L'obra és una iniciativa de la Fundació Occitano Catalana amb l'objectiu de fer coneixedors als ciutadans de Catalunya, i d'arreu del món, de les aportacions fetes pel poble català al progrés universal. Aquest objectiu es concreta per una banda en generar autoestima i per altra en demostrar arreu del món que Catalunya és una nació que es mereix un clar reconeixement internacional.

Aquest acurat treball de difusió de les aportacions que ha fet Catalunya a nivell internacional constitueix, com va destacar el president de la Generalitat durant l'acte de presentació de la versió catalana, una "bona contribució al present i sobretot al futur del país", i combina dues finalitats, la de "guanyar confiança amb nosaltres mateixos i donar-nos a conèixer millor arreu del mon". El llibre "ha de contribuir a què ens ignorem menys i a la vocació de ser reconeguts i de tenir projecte", va afegir el cap de l'Executiu.

Fruit d'un treball d'experts, que ha durat diversos anys, l'obra inclou 223 aportacions degudament classificades cronològicament i per temàtiques. Les aportacions són molt variades i s'inclouen dins dels diversos camps d'activitat humana (arts plàstiques, literatura, arquitectura, medicina, recerca, legislació, urbanisme, teatre, esport, cuina, educació, religió...). Totes elles posen de manifest, al llarg de la història, l'alt nivell de creativitat i projecció exterior del nostre poble.

En definitiva, el llibre editat per micromecenatge en català, castellà, anglès i francès- amb 744 pàgines, i prop de mil il·lustracions, és una magnífica carta de presentació de Catalunya, que tothom hauria de tenir.

Presentació:
- Jordi Guix, Degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya

H intervindran:
- Ferran Ramon, Dr. Enginyer Industrial i president de la Comissió de Cultura dels Enginyers Industrials de Catalunya.
- Joan Amorós, Dr. Enginyer Industrial i president de la Fundació Occitano Catalana
- Antoni Grivé, Dr. Enginyer Industrial
- Josep Amat, Dr. Enginyer Industrial
Dates: Dijous, 7 de maig de 2015
Horari: A les 18.30 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.