Podem mesurar l'eficiència energètica? Sessió II: aire comprimit i instal.lacions de bombeig

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: El grup de Treball d'Eficiència Energètica, a través de l'expertesa dels seus membres en camps específics d'activitat, configura la primera part de les seves sessions de treball en exposicions relacionades amb la praxis i el coneixement de l'eficiència energètica, seguint el patró de reunió proposat per la Comissió d'Energia.

Pel curs 2014-2015 l'eix de les exposicions és al voltant de la MESURA de l'eficiència energètica. Convençuts que sense mesura no hi ha càlcul, i que sense càlcul no hi ha resultat, el propòsit del seminari és intercanviar entre els experts i els professionals del grup, com i perquè serveixen bé les tècniques de mesura, bé les noves propostes de configuració i/o disseny de tecnologies i/o processos amb fluids o conductors d'energia.
L'assistència al seminari és oberta a tot professional, amb l'únic requisit d'inscriure-s'hi. Després del seminari, hi haurà la reunió de treball pròpia trimestral del GTEE (11h:30 a 13h:30), restringida als seus membres. Les sessions i reunions seran transmeses en directe pel canal d'enginyers.

Aire comprimit. Gentilesa del company Francesc Pons (ECATFM)

1. Principis bàsics i convencions
2. Indicadors d'eficiència energètica
3. Equips de mesura
4. Tipus de controls disponible
5. Regulació de la demanda
6. Dipòsits d'acumulació
7. Detecció i gestió de fuites
8. Recursos: informació disponible

Instal.lacions de Bombament. Gentilesa del company Manolo Soler (CBB, Consultores de Bombas y Bombeos, S.L.)

Les instal.lacions de bombament s'estan convertint en un producte de consum trivial en desplaçar per part del client i d'algunes enginyeries seva definició i adquisició a un fabricant o comercial d'una marca. És suficient aquest procedir per aconseguir un correcte i eficient funcionament del bombament?

La CE fa front a aquesta deixadesa aplicant la directiva sobre l'eficiència i amb això està normalitzant conjuntament amb alguns fabricants les bombes per a certes aplicacions així com el programari i maquinari que governa el seu funcionament. Amb això s'aborda i en bona part se soluciona el problema de dues de les potes del trípode energètic: disposar d'una bomba eficient i operar en les millors condicions de rendiment energètic. La tercera pota és la correcta definició del sistema de bombament i la bomba adequada a aquest, i queda supeditada a normatives d'una altra índole i al coneixement del dissenyador. Per a tot això cal repassar que suposa el funcionament eficient d'un bombament, les condicions necessàries per assolir el procés per aconseguir-ho o per auditar.

Assistència gratuïta.
Dates: Divendres, 20 de febrer de 2015
Horari: De 9.00 a 11.00 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Aire comprimit Ponència Sr. Francesc Pons
Estalvi energètic en bombes Ponència Sr. Manuel Soler