Notícies

Els EIC participen a l’acte parlamentari de l’Ingenieurkammer Baden-Württemberg

divendres, 3 agost, 2018

El dimarts dia 17 de Juliol va tenir lloc a Stuttgart l’acte parlamentari que tancava la Jornada de l’Enginyer organitzada per l’ ”Ingenieurkammer Baden-Württemberg” (Cambra d’Enginyers de Baden-Württemberg). Hi van assistir membres de la cambra d’enginyers, d’universitats i centres de recerca, de cambres i associacions relacionades així com representants de diferents estaments polítics de la regió.

Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació amb el terme d’enginyeria de l’edificació

dimarts, 31 juliol, 2018

Arran de la demanda interposada pel nostre Col·legi, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès la sentència 593/2018, d’11 de juliol, per la qual declara no ajustats a dret i anul·la la resolució JUS/450/2015, de 6 de març, pel que fa a la inclusió del terme “enginyers de l’edificació” dels articles 12, 13, 16 i 22 dels estatuts del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona.

Acord entre KNOWURBANNET i l'AEIC

dimecres, 25 juliol, 2018

L'Associació KNOWURBANNET i l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC) van signar, el passat 17 de juliol, un conveni marc de col·laboració per a fer front als nous reptes que generaran els processos de transformació urbana. Un nou paradigma que requerirà de solucions holístiques, transversals i col·laboratives i on els enginyers tindran un protagonisme essencial. 

 

Convocatòria oberta als premis “Nit de la Robòtica”

dijous, 19 juliol, 2018

El Grup de Treball de Robòtica de la Comissió d’Indústria 4.0 dels Enginyers de Catalunya promou els premis “Nit de la Robòtica” com a reconeixement a la contribució dels professionals al sector de la robòtica, així com, de les iniciatives i projectes innovadors en aquest àmbit tecnològic. La data límit per a presentar candidatures és el 22 de setembre de 2018.

Una proposta de climatització exterior guanyadora del Concurs d'Idees organitzat per la demarcació de Lleida del COEIC i la Paeria

dilluns, 16 juliol, 2018

Una proposta de climatització d'espais exteriors amb energia fotovoltaica, de Mafo Enginyeria, ha estat la guanyadora de la primera edició del Concurs d'Idees en estalvi i eficiència energètica organitzat per la demarcació de Lleida del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) i l'Ajuntament de Lleida. L'objectiu del certamen és millorar els serveis, infraestructures i edificis municipals i fer-los més sostenibles i eficients. 

Reunió dels enginyers dels "Quatre Motors per a Europa" a Stuttgart

dimecres, 4 juliol, 2018

El congrés anual dels enginyers de les quatre regions industrials europees coincideix enguany amb el 30è aniversari de la iniciativa.

Un any més, els enginyers dels "Quatre Motors per a Europa" es troben per continuar amb la seva agenda de treball i definir les noves línies d'actuació.

Josep Canós, degà del COEIC, entrevistat a La Vanguardia

dimarts, 10 juliol, 2018

"Catalunya serà industrial o no serà; la indústria ha de passar de ser un 20% del PIB a un 30%" ens ho explica en Josep Canós, degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, en una entrevista a La Vanguardia, el diumenge 8 de juliol. Com a representant d'un col·lectiu de més de 10.000 professionals, assenyala que el paper dels enginyers industrials és el de "donar resposta a situacions complexes gràcies a una formació multidisciplinària i fer que les coses funcionin bé"

IV Assemblea General de la Comunitat RIS3CAT Energia

dilluns, 9 juliol, 2018

La IV Assemblea General de la Comunitat RIS3CAT Energia es va celebrar el passat 28 de juny a la seu de Via Laietana dels EIC. Jordi Renom, president de l'AEIC, va ser el responsable de donar la benvinguda als assistents i Manel Sanmartí, coordinador de la Comunitat liderada per l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), va exposar l'organització, estratègia i futur de RIS3CAT Energia.