Notícies

Garantir unes actuacions ètiques serà una de les bases dels col•legis professionals

dimarts, 20 juny, 2017
  • Una de les funcions essencials dels col•legis és vetllar per la deontologia i les bones pràctiques professionals per garantir la qualitat del treball dels tècnics, en benefici de la societat
  • Jordi Gosalves: “els col•legis han de ser necessaris, més que obligatoris, tant per la societat com pels propis professionals”
  • Pere Alavedra: “Cal deixar de ser col•legis de titulats per esdevenir col•legis de professionals acreditats”

Els EIC s’impliquen en l’edició del 2017 de l’IoT Solutions World Congress

dimecres, 14 juny, 2017

El COEIC ha signat un acord d’adhesió al programa Ambassador de la fira IoT Solutions World Congress, que se celebrarà del 3 al 5 d’octubre a Fira de Barcelona - Gran Via (Hospitalet). Després de la seva primera edició, IoT Solutions World Congress ja s’ha consolidat com el principal esdeveniment mundial centrat en IoT industrial. L’acord amb l’esmentada fira s’emmarca en la voluntat dels EIC d’estar al costat del sector industrial i de les darreres innovacions i tendències tecnològiques i ofereix una sèrie d'avantatges per a col·legiats i associats.

Perspectives del gas natural

divendres, 9 juny, 2017

Per la seva abundància i menor impacte en el canvi climàtic, l'última prospectiva de l'Agència Internacional de l'Energia preveu a escala global que el gas natural serà l'única energia fòssil que augmentarà la seva participació en el mix energètic.

Protecció contra incendis en naus logístiques

dimecres, 7 juny, 2017

La Comissió de Seguretat dels Enginyers Industrials de Catalunya, conjuntament amb Cepreven i Tecnifuego Aespi, han organitzat la jornada ‘Protecció contra incendis en naus logístiques, que ha aplegat un centenar d’assistents a l’Auditori Pompeu Fabra de la seu del Col·legi.

Record i homenatge a Estanislau Ruiz i Ponsetí

divendres, 2 juny, 2017

L’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i l’Institut Menorquí d’Estudis han dut a terme un homenatge a l’enginyer industrial Estanislau Ruiz i Ponsetí, amb motiu del 50è aniversari de la seva mort. Nascut a Maó (Menorca) l’any 1889, fill d’un destacat empresari industrial, es traslladà a Barcelona per cursar els estudis superiors.