En record de Jordi Guix i Armengou

Jordi Guix, degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya

El degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Guix, ha mort aquest dissabte. El col·lectiu dels enginyers i el món de l'enginyeria en general lamenten aquesta pèrdua. Guix, enginyer industrial per l'ETSEIB fou nomenat degà el 18 de desembre de 2013. Membre actiu de les institucions dels EIC, va ser coordinador de la subcomissió de projectes de la comissió de Gestió Empresarial així com a president de la Comissió de política industrial i innovació tecnològica. Durant la seva trajectòria professional va ocupar diversos càrrecs en el sector ferroviari i en el sector de la salut.


 
Rosa Maria,
Oriol, Vanda i Bruna, 
Mariona, Marc, Cesc i Lluc 
 
Som molts els que voldríem expressar públicament l’estima que teníem per ell: la seva junta del Col·legi, la junta de l’Associació, els amics del món col·legial, associatiu, de multitud de racons de la societat catalana, i de tants i tants companys d’un col·legi que en Jordi estimava profundament.
 
Jordi Guix ha estat sempre un enamorat de la professió.
 
A nivell de les nostres Institucions tindrem altres moments per rellegir la seva trajectòria, les seves  aportacions com a Degà,  i posar en  valor al seu ple compromís amb l’enginyeria i els enginyers de Catalunya.
 
Però en aquest moment només voldria posar de relleu un tret que l’ha identificat sempre com a enginyer : el projecte.
 
Va col·laborar en el programa per fomentar la vocació d'enginyers entre els estudiants de batxillerat, enginycat.
Deia sempre  que l'element bàsic de l'enginyer era el projecte. L'enginyer fa el projecte, tu Jordi ho has fet així; la teva vida ha estat un projecte.
 
Un Projecte per fer una família, un Projecte per millorar la professió a través de l'Associació i el Col·legi. Un Projecte per millorar el país amb els teus compromisos socials i polítics.
 
Els teus Projectes segueixen vius, tu no els has pogut acabar, però hi haurà qui els continuarà: el familiar  la teva esposa, els fills, la jove i el gendre i els néts. Els del Col·legi i l’Associació ens hi comprometem els companys. El del país, avui mateix hi ha molta gent que el treballa.
 
Deixeu-me per acabar llegir-vos un fragment d’una adaptació del poema ‘Parlem de Tu’ del Llibre d’absències de Miquel Martí i Pol.
 
Parlem de tu, però no pas amb pena.
Senzillament parlem de tu, de com ens has deixat, 
de les teves coses parlem i també dels teus gustos,
del que estimaves i el que no estimaves,
del que feies i deies i senties,
De tu parlem, però no pas amb pena
 
L'amor que ens has donat ens  compensarà una mica de la pèrdua sobtada. Nosaltres et trobarem a faltar. 
 
Jordi Renom i Sotorra
President AEIC
 

 
Jordi Guix i Armengou, 27 de gener de 2017
 
Aquestes notes brollen del mateix lloc que, en fallar-li al Jordi el passat dissabte, ens ha deixat orfes d’una gran persona. Un cor, el seu, que va deixar de bategar. Un cor, el nostre, que, avui encongit i entristit, mira d'expressar tota l’estima que la seva empremta hi ha deixat per sempre.
 
Voldria saber recollir amb unes poques paraules el sentiment de profund agraïment de tots nosaltres. D’agraïment per ser com era: tossut i persistent en la cerca de resultats. En la manera d'encarar les dificultats, de buscar-hi solucions. Solucions que, si no ho eren per l'altre, no ho eren tampoc per a ell. En Jordi no volia vèncer, volia convèncer. Si calia, per esgotament. Però tanmateix, amb una desbordant força que li venia de la claredat en les idees per empènyer, per mobilitzar energies, per engrescar, repartint joc, sempre amb un sentit positiu, sempre amb un sentit constructiu. 
 
I per sobre de tot, l’agraïment per ser un home honest i pel seu inequívoc compromís amb tots els seus projectes: el darrer amb els enginyers, sempre amb el país.
 
Aquestes darreres setmanes el Jordi no podia desplegar tota la seva vitalitat. Em deia, i no una ni dues vegades sinó amb aquella insistència tan seva: “és que m'agrada, Pere, hi disfruto, vull fer coses, tinc molts projectes i ara en comptes de posar-m’hi, ara m’haig de cuidar. Jo ara m’haig de cuidar.
 
Els projectes pel Jordi eren importants, no només perquè és com va desplegar l’enginyeria, que tan estimava, al llarg de tota la seva carrera, sinó perquè es convertien en l’excusa perfecte per lliurar-se, per entregar-se als demès. 
 
Ell ja no els podrà tirar endavant, però som molts els que estem disposats a agafar-li el testimoni, i ni que sigui amb la suma de tots els nostres esforços, fer avançar els seus projectes, que són els nostres.
 
Els projectes de qui ha estat un gran degà, un gran amic, una gran persona. 
 
I és que era donant-se que el Jordi es feia gran.
 
Pere Homs i Ferret
Director General

 

Comentaris

Jordi,
Massa breu el temps de col·laboració, la meva, amb tu, en el nou impuls per al nostre col·lectiu que tu has liderat.
L'empremta ha quallat, segur, i el teu projecte el tirarem endavant amb entusiasme, company!
Jordi, la meva estima, i el record de tots!
Lluís Bassas Arenillas

Jordi Guix, a més d'una excel·lent persona i professional, era un bon coneixedor del Model EFQM d'Excel·lència. Vaig tenir l'oportunitat de sentir i viure el seu entusiasme diverses vegades al parlar amb ell sobre el tema. Voldria destacar els treballs que va desenvolupar per tal de vincular dos eines claus: “Projecte” i “Model EFQM d’Excel·lència”.

En Jordi va col·laborar com a ponent en diferents activitats del Club Excel·lència en Gestió a Barcelona al llarg de la seva etapa com a degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya, millorant la fructífera col·laboració conjunta que des de fa anys mantenen ambdues organitzacions.

Els membres del Club Excel·lència en Gestió lamenten profundament la seva pèrdua i, en nom del nostre president Alberto Duran, el nostre secretari general Ignacio Babé, al de tots els socis i en el meu propi, oferim el nostre més sentit condol a la seva família.

Miquel Romero i Grané
Director Catalunya

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <h2> <h3> <h4> <table> <thead> <tbody> <th> <tr> <td> <br> <p> <address> <i>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.