REFERENTS: mentors i mentores voluntàries

Entitat

Punt de Referència és una entitat catalana sense ànim de lucre creada l’any 1997 per oferir acompanyament i suport al col•lectiu de jovent extutelat que han d’emprendre la seva vida adulta. La missió de Punt de Referència és afavorir la plena integració social, la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida del jovent extutelat en risc d’exclusió social, en el seu procés d’emancipació.

Descripció de la demanda

Busquem mentors i mentores disposades a acompanyar a un jove (noi o noia) que, havent estat emparat pel sistema de protecció d'infància mentre era menor o amb una situació de risc d’exclusió social, ha d'afrontar els reptes de la vida adulta sense comptar amb les competències necessàries ni el suport familiar per fer-ho amb garanties. Els dones un cop de mà? El voluntariat rebrà formació, assessorament i acompanyament professional en la seva tasca. Participa del projecte Referents, un projecte consolidat que ha estat destacat com a bona pràctica de voluntariat pel programa europeu VERSO! Tenim programades quatre sessions informatives per les properes setmanes per conèixer-nos i aclarir qualsevol dubte sobre el voluntariat a la seu de Punt de Referència (c/Sant Antoni Abat, 10 3r pis): Dimarts 26 de setembre a les 19h. Dimecres 11 d'octubre a les 18h.  Dimarts 17 d'octubre a les 19h. Dilluns 30 d'octubre a les 19h. T’animes a assistir-hi? Confirma la teva assistència a voluntariat@puntdereferencia.org

Requisits

Persones empàtiques i dinàmiques entre 30 i 60 anys que vulguin viure l’experiència d’acompanyar en el procés de creixement d’un noi o noia que s'esforça per en sortir-se’n. Amb dots comunicatives, un bon domini del català i el castellà, coneixement del territori, empenta, disponibilitat i habilitats per relacionar-se amb persones diferents.

Fer de mentor/mentora permet:

-      Aconseguir la satisfacció d'ajudar a créixer, laboral i personalment, a una altra persona.

-      Conèixer a una persona jove amb una realitat i entorn diferent a través d’un procés d’aprenentatge mutu.

Disponibilitat personal

1 dia a la setmana amb el o la jove (trobades d’unes 2 hores) i sessions grupals de formació i de seguiment mensuals de 19h a 21, durant 7 mesos.

Data d'inici del voluntariat: 25/10/2017

Data límit d'inscripció a la demanda: 16/10/2017

Contacte

Montse Hita 93 319 23 00 o envia email a mhita@eic.cat