Fòrum de Patrimoni Industrial
Descripció: "El nou Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal. Un museu renovat", a càrrec de Xavier Rocas, conservador del Terracotta Museu.

Hi ha qui diu que les institucions no canvien o canvien poc. Potser els museus són les excepcions que confirmen la regla, doncs no hi ha dubte que en els darrers anys han estat capaços de transformar-se profundament, de renovar-se, i de projectar-se en el futur.

La recent rehabilitació arquitectònica del Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal i la concreció i execució del seu projecte museogràfic (la reobertura de l'equipament es produí a finals de l'any 2015) ha permès, d'una banda, consolidar definitivament la nostra institució com el gran centre estratègic i cultural de la Bisbal basat en la preservació, la conservació i la difusió del patrimoni material i immaterial vinculat a la ceràmica i, de l'altra, convertir-lo no només en l'aparador de la ceràmica que es fa actualment a la ciutat, sinó també en l'agent provocador i proactiu que acompanya i revifa el món ceràmic bisbalenc.

La xerrada explicarà el resultat de tot aquest projecte museístic, el qual ha donat com a conseqüència una proposta museogràfica que mostra un escenari en complerta harmonia amb l'arquitectura de l'edifici, i un recorregut que transmet d'una forma clara la dimensió humana del llegat ceràmic bisbalenc. Unes noves propostes expositives que parteixen de la base de donar al visitant una visió del món de la indústria ceràmica de la Bisbal i la seva contextualització social, econòmica i geogràfica. Una nova museografia que posa en relleu el propi edifici històric i permet valorar les col·leccions exposades que resten al servei del gaudi i informació dels nostres visitants.

Cal fer inscripció prèvia per telèfon 93 780 37 87 o bé per correu electrònic a secretaria@amctaic.org
Dates: 18/09/2017
Horari: A les 18.30 h
Lloc: Auditori Pompeu Fabra, 5a planta, Via Laietana, 39, Barcelona