Fòrum de la Seguretat Industrial: Els accidents greus. 40 anys després de Seveso
Descripció: L'any passat es van complir els 40 anys de l'accident de Seveso, accident que va marcar un abans i un després per a les activitats que utilitzen substàncies perilloses. La publicació de la Directiva, coneguda com Seveso, ha estat fonamental per imposar, en els establiments afectats, una política de prevenció dels accidents greus i impulsar la implantació d'un sistema de gestió de la seguretat que ha de vetllar per tots els aspectes relacionats: organització i personal, identificació i avaluació dels riscos, control de l'explotació i planificació de les situacions d'emergència.

Amb aquest Fòrum de la Seguretat, codirigit per Isidre Masalles, subdirector general de Seguretat Industrial, i Sophie Tost, responsable d'Establiments amb Risc d'Accident Greu, es vol crear un espai de debat i intercanvi de coneixement entre tots els agents implicats. Aquest és un risc enormement transversal que cal abordar des de multitud de punts de vista, tot i que la seguretat industrial, el risc mediambiental i la gestió de l'emergència seran els eixos centrals del Fòrum de la Seguretat Industrial.

En aquest sentit, són rellevants els canvis normatius recents i previstos; concretament:
- El proper Decret d'accidents greus de la Generalitat de Catalunya.
- La revisió del Pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT).
- La futura modificació de Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats és una normativa sobre la qual cal debatre i conèixer el seu encaix en aquest àmbit.

Veure programa i inscripcions
Dates: 16/06/2017
Horari: De les 9.30 a les 14 h
Lloc: Sala Port de Barcelona - World Trade Center - Terrassa 1a planta, Edifici Nord - Moll de Barcelona