El patrimoni industrial de Nantes i Saint-Nazaire
Descripció: Sortida prevista de l'11 al 15 d'octubre del 2017.

A la ciutat de Nantes, el patrimoni industrial impregna el paisatge urbà i demostra més enllà de les conegudes drassanes l'existència d'àmplies i variades activitats industrials existents des de mitjans del segle XIX. Aquesta diversitat és encara visible al territori a causa de les conversions realitzades durant 30 anys, però també a través dels treballs de recerca sobre la història industrial i la tècnica, així com la història de les dones i homes que van portar a terme aquesta transformació.

Des del segle XVIII, Nantes, impulsada per l'activitat portuària, veu com creix i es desenvolupa la seva producció industrial. Al segle XIX es va convertir en un important centre de comerç i d'indústria, amb una producció diversificada (enginyeria mecànica, processament d'aliments, química ...). La base industrial s'ha traduït, no només en el patrimoni arquitectònic sinó també com a nexe d'unió i memòria de treball.
Es visitaran diverses instal·lacions al voltant d'aquests temes: el desenvolupament industrial de la ciutat; la revolució dels transports; les drassanes; la producció elèctrica; l'habitatge obrer; les indústries agroalimentàries; les indústries químiques i la memòria de l'esclavatge, entre d'altres...

A Saint-Nazaire, es pot visitar una de les drassanes més grans i més antigues d'Europa; fer un recorregut per la planta d'Airbus i trobar-se, cara a cara, amb l'A380; descobrir la logística i l'activitat dels ports des de l'impressionant terminal del port de Nantes fins a Saint-Nazaire com a terminal de contenidors i càrrega general, la Gran Terminal Oest (GOT).Visita a les drassanes navals STX; la indústria aeronàutica -80 anys de passió- visita a la factoria d'Airbus (Saint-Nazaire) esmentada anteriorment; visita al submarí Espadon, etc.

Organització: Antoni Vilanova, arquitecte i vocal de la Junta Directiva de de l'AMCTAIC.

Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa
A les 18.30h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta, Barcelona.
Dates: 30/05/2017