Sortida matinal: Mataró i Arenys de Mar
Descripció: Un cop tornem de les vacances, l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica, us proposa realitzar una sortida de tot un dissabte per conèixer i visitar el patrimoni Industrial i cultural de dos de les ciutats més importants del Maresme. A Mataró visitarem la Nau Gaudí, primer edifici que va construir Antoni Gaudí, i l'únic que no va ser promogut ni per la burgesia ni per l'església, sinó per una de les primeres cooperatives obreres del tèxtil. A continuació anirem al Museu de Can Marfà i de Gènere de Punt, que ha esdevingut l'activitat industrial més arrelada i característica de Mataró i ha donat singularitat i identitat a la ciutat dins del territori català. A continuació i per acabar el matí ens dirigirem a la vila romana de Torre Llauder, conjunt arqueòlogic més representant de la ciutat romana de Iluro.
A continuació ens dirigirem a Arenys de Mar i després de fer un bon àpat al Club Nàutic d'Arenys, anirem al Museu Marès de la punta, acompanyats per la seva directora Neus Ribas.
Un cop finalitzada la visita al Museu ens esperaran per visitar el Cementiri de Sinera, exemple característic dels cementiris mariners mediterranis, on Salvador Espriu va convertir-lo en mite literari amb l'obra poètica "Cementiri de Sinera". A l'interior hi ha alguns treballs escultòrics de notable bellesa, obra d'artistes modernistes de renom com Josep Llimona i Venanci Vallmitjana.
Inclou:
Visites guiades, transport, dinar, dossier i assegurança.

Hora i lloc de trobada :
8:30 h Hotel Don Cándido (Terrassa)
9:00 h Plaça Francesc Macià, davant Bar Sandor
Hora i lloc de finalització:
19:30 h Plaça Francesc Macià, davant Bar Sandor
20:00 h Hotel Don Cándido (Terrassa)

Més informació.

Associació del Museu de la Ciència, Tècnica i Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC)
Per a més informació i reserves, trucar al telèfon: 93 780 37 87 (de 9 a 13h) o enviar un correu a secretaria@amctaic.org
Dates: 17/09/2016